reguli pentru a înțelege cititorii



   În calitate de cititoare, stările mele sunt diverse în momentul când am marele noroc de a da peste o carte care mă ,,ține băgată în priză” .  Deci, în mod firesc, nu-s puține persoanele care nu știu cum se tratează un cititor, care trece prin crize emoționale. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a interacționa cu astfel de persoane:

   1. Echilibrul lor emoțional e instabil, încercați să nu ieșiți din sărite atunci când cedează psihic și se lasă pradă lacrimilor și emoțiilor.
 

   2. Niciodată nu le spuneți ,, E doar o carte ”, pentru că NU e doar o carte, și această replică riscă să vă aducă daune feței și eventual, pe termen lung, sănătății.

   3. Nu le întrerupeți lectura în momente cheie! Cititorii nu acceptă să fie opriți din a afla ce se întâmplă la pagina 200 dacă acțiunea centrală depinde de asta.

   4. Încercați să faceți cititorul să se simtă normal, nu-l judecați din priviri când țipă, râde sau plânge în timp ce-și dedică viața cititului.

   5. Dacă moare un personaj, mai ales cel preferat, oferiți-i persoanei văduve compasiune și empatie din plin! Moartea doare foarte tare, mai ales când fericirea acestora depinde de personajul în cauză. Pierderile sunt cele mai grele.

   6. Nu criticați niciodată cartea preferată a cititorului! Pe termen lung, acest lucru va conduce spre îndepărtarea persoanei și pierderea prieteniei cu aceasta.

   7. Nu îi spuneți cititorului că citește ,, prea mult ”, sau că are ,, prea multe cărți ” aceste cuvinte trebuie șterse din vocabularul dvs. 

   8. Niciodată să nu vă lansați în discuții contradictorii, cititorii călătoresc în diverse lumi și au extrem de multă experiențe de viață, așa că v-ar putea șoca cu bagajul verbal în posesia căruia se află și sigur nu vreți să pierdeți argumentarea.

   9. Cititorii sunt ființe fragile. Când o carte sau o serie este terminată, o bucată din sufletul acestora rămâne impregnată între pagini. 

   10. Nu bruscați, înjurați, lezați, integritatea psihică a cititorului prin tehnici de hărțuire. Nimeni nu le vrea, nimeni nu le apreciază, nu sunt folositoare și nu scot cititorul din starea sa.

   Acestea fiind zise, sper ca non-cititorii să pună în aplicare aceste lucruri, pentru că majoritatea dintre noi avem măcar un prieten care e bookworm și are nevoie de susținere din toate punctele de vedere.



Comentarii

  1. Ai punctat ceea ce trebuie👍👍 sper ca ceilalti sa ia aminte cele mentionate mai sus inainte de a-i zice ceva unui cititor...ca doar e pentru binele lui

    RăspundețiȘtergere
  2. Uau! Trebuie să le arăt acest articol câtorva persoane din viața mea.. :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare